Üleskutse lastele: tee kodus teatrit ja võida «Maskis laulja» maskimeistri mask

Tartu Postimees
Copy
Sandra Lange valmistatud mask.
Sandra Lange valmistatud mask. Foto: Erakogu.

Netikino keskkonnas 21. aprillist 4. maini toimunud lasteetenduste kodufestival kutsub Tartu lapsi teatriteemalistesse töötubadesse. Kõige tublimad osalejad saavad kingituseks nukukunstniku Sandra Lange valmistatud teatraalse maski ja netikino koodid, millega saab vaadata tasuta ühe vabalt valitud koguperefilmi. Töid oodatakse 10. maini.

Festivali töötubade kolmele paremale valmistab auhinna nukukunstnik Sandra Lange.
Festivali töötubade kolmele paremale valmistab auhinna nukukunstnik Sandra Lange. Foto: Lasteetenduste kodufestival
Heategevusfondi «Aitan lapsi», netikino ja Eesti väike- ja projektiteatrite liidu koostöös korraldatud Eesti esimene lasteetenduste kodufestival tõi ekraanile üle 25 lastele mõeldud tasuta teatrietenduse ja teatriteemalise töötoa, mida vaadati kahe esimese nädala jooksul üle 3000 korra. Festival sai teoks tänu headele inimestele, kes on taarat pakendiautomaati viies vajutanud «Aitan lapsi» annetusnuppu ning pakkunud seeläbi igal aastal teatrielamusi rohkem kui 25 000 lapsele üle Eesti. 
 

Sandra Lange tegi saatele «Maskis laulja» kaks maski, Vanapagana ja Jäära oma.

Erakogu

 
Etendused ja töötoad panid kokku Banaanikala projektiteater, Teoteater, Vana Vabriku kinoteater, pereteater Lendav Lehm, Von Glehni teater ja nukukunstnik Sandra Lange. Kogu programm on Netikino keskkonnas tasuta järelvaadatav vähemalt suve lõpuni.
 
Osalemiseks:
Tuleb leida enda jaoks kõige põnevam töötuba https://netikino.ee/category/lasteetendused: «Maskiteater», «Objektiteater», «Teatraalne joonistamine», «Teeme ise žongleerimispalle», «Akrojooga ja žongleerimine», «Muinasjutujooga» või «Nukumeister Robert Kikas».
Töötoas õpitud teadmised tuleb panna proovile ning teha oma teatraalsest eksperimendist foto või video. Selleks võib olla näiteks töötubades valminud mask või sokinukk, aga ka videoklipp pereliikmetega koos lavastatud teatrietendusest.
Töö saata hiljemalt 10. mail aadressile info@aitanlapsi.ee. Võitjad kuulutatakse välja 15. mail.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles