Tartumaa omavalitsuste veebilehed uuenevad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva linnavalitsuse kodulehekülg.
Elva linnavalitsuse kodulehekülg. Foto: Repro

Hiljuti said uue veebivärava Tartu maavalitsus ja Elva linn. Peagi avaneb uues kuues ka Mäksa valla veebileht.

Elva linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Merike Järv ütles, et linna eelmine veebivärav oli juba aegunud. Nii otsustati liituda siseministeeriumi käivitatud kohalike omavalitsuste teenuseportaaliga (KOVTP), et saada juurde veebilehe kasutusvõimalusi.

Tartu maavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Eda Tagamets märkis, et ühtsele teenuseportaalile üleminekut ei otsustanud maavalitsus, vaid siseministeerium. Et maavalitsus oleks pidanud niikuinii kunagi oma veebilehte uuendama, oli sobiv aeg üle minna uuele platvormile.

Siseministeerium käivitas kohalike omavalitsuste teenuseportaali, et ühtlustada seni väga erineval tehnilisel ja sisulisel tasemel töötavaid kohalike omavalitsuste veebiväravaid. Platvormi loonud firma Smartlink müügijuhi Henrik Põdra sõnul on praeguseks uue veebilehe saanud juba ligi 70 omavalitsust. Tartumaalt on seni kolm liitujat, kuid firma valmistab parasjagu ette veel mitut lepingut.

Põdra sõnul ei ole KOVTP lahendusega liitumine omavalitsustele kohustuslik, kuid paljud on leidnud, et uus süsteem on senisest parem. «Vaadates omavalitsuste endi veebilehti, on näha, et need on keerulised, raskelt hallatavad, iganenud ega vasta tihti ka avaliku teabe seadusele,» ütles Põder.

Omavalitsused ja asutused maksavad Smartlingile veebileheteenuse eest 30-eurost kuutasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles