President Vladimir Putin võib Tartusse kongressile tulla, aga võib ka tulemata jääda (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Venemaa president Vladimir Putin tänavu 13. veebruaril Moskva oblastis Novo-Ogarjovo residentsis.
Venemaa president Vladimir Putin tänavu 13. veebruaril Moskva oblastis Novo-Ogarjovo residentsis. Foto: Jevgeni Bijatov / Sputnik / Scanpix

Täpselt nelja kuu pärast käib Eesti Rahva Muuseumis kaheksas soome-ugri rahvaste maailmakongress. Ja kuigi Eesti president Kersti Kaljulaid on andnud Venemaa presidendile Vladimir Putinile üle kongressi korraldajate kutse osaleda kongressil, ei ole kindel, kas Putin tuleb. «Lõplikku kinnitust, et Venemaa president on tulemas, ei ole me veel saanud,» ütles ettevalmistava töörühma liige Anne-Ly Reimaa. «Me ei tea, kas ta tuleb või ei, aga igal juhul oleme tema tulekuks valmis.»

Kui palju president Putini tuleku tõttu muutub kongressi päevakord? «Kui ta tuleb, teeb ta kaasa 17. juunil presidentidele mõeldud programmi kongressi avamisel, kus on kavas ka presidentide tervitused. Tartus muudab see seda, et turvareeglid lähevad palju rangemaks,» vastas Reimaa.

Soome-ugri rahvaste konsultatiivkomitee eestlaste koordinaatori Tõnu Seilenthali andmeil on alates kolmandast kongressist, mis peeti 2000 Helsingis, kongressile kutsutud alati Venemaa, Ungari, Soome ja Eesti president ning alati on Ungari, Soome ja Eesti president ka osalenud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles