Galerii: Jõgeval avati uhiuus põhikooli ja linnaraamatukogu hoone

Tartu Postimees
Copy

Jõgeva vastvalminud põhikoolis peeti täna avaaktust. Koolimaja ees toimunud aktusel laulis Jõgevalt pärit näitleja Hele Kõrve akordionist Vladimir Karjalaineni saatel kunagi Alo Mattiiseni ja Jüri Leesmenti poolt Jõgeva gümnaasiumile kirjutatud koolilaulu, mille Jõgeva põhikool nüüd oma lauluna kasutusele võtab.

Jõgeva põhikooli direktor Triin Lõbu tõdes, et uue koolimaja avamine on märgiline sündmus nii vallale kui tulevastele lendudele. Jõgeva linnaraamatukogu direktor Meeri Remmelg märkis omalt poolt, et raamatukogul on täna erakordne pidupäev – esimest korda asutuse 106-aastases ajaloos sai raamatukogu päris uued ruumid.

Kooli ja raamatukogu ehitustöid tegid OÜ KRC Ehitus ja AS Tartu Ehitus. Hoone projekteeris Kalle Vellevoog arhitektuuribüroost JVR OÜ ning sisekujundaja oli Tiiu Truus. Ehitustööd koos sisustusega läksid maksma 7,5 miljonit eurot, millest valla omaosalus oli 2,5 miljonit. Jõgeva põhikooli rekonstrueerimise ja sisustamise töid kaasrahastati Euroopa regionaalarengu fondist. Linnaraamatukogu hoone ehitas vald omavahenditega.

Uues Jõgeva põhikoolis läks esimesse klassi 66 last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles