Fotouudis: Tamme staadioni kunstmuruväljakul käivad ehitustööd

Tartu Postimees
Copy
Tamme staadioni kunstmuruväljak saab uue katte.
Tamme staadioni kunstmuruväljak saab uue katte. Foto: Sille Annuk

Üheksa aastat tagasi rulliti Tamme staadioni kunstmuruväljakule uus kate. Esimestel aastatel noortele ja vanadele jalgpalluritele mõnusat mängukogemust pakkunud väljak muutus ajapikku üha kõvemaks ning mängumõnu teisenes hoopis kannatuseks. Nüüd on väljakul kopp taas maasse löödud ja suve teiseks pooleks saab plats uue kunstmuru.

Vana kunstmuru.
Vana kunstmuru. Foto: Sille Annuk

Kuigi kunstmuruväljaku eluiga võib heade tingimuste korral ollagi kümmekond aastat, on Tamme väljaku kiirele väsimisele lisaks paratamatule talvisele hooldusele kaasa aidanud see, et kunstmuru on aastate jooksul saanud väga korralikult vatti. Näiteks 2015. aastal, kui Annelinna kunstmuruväljak oli rekonstrueerimisel ning Sepa jalgpallikeskuse valmimiseni oli jäänud veel aasta, polnud sugugi harukordne, kui Tamme väljakul treenis korraga sadakond jalgpallurit. Standardite kohaselt võiks platsil toimetada korraga maksimaalselt kuni 40 vutimeest.

Tartu linn on veeretanud mõtet Tamme staadioni kunstmuru väljavahetamisest juba paar viimast aastat, kuid rahapuudusele viidates ei olnud sellest seni asja saanud. Tänavu märtsi alguses sai aga viimaks selgeks, et läheb tõepoolest tööks, kui linn kuulutas Tamme staadioni kunstmuruväljaku rekonstrueerimise riigihanke võitjaks OÜ Tavt pakkumuse kogumaksumusega 459 016,27 eurot (koos käibemaksuga).

Aprillis alanud ja juuli keskpaigani vältavad tööd hõlmavad kunstmurukattega jalgpalli harjutusväljaku rekonstrueerimise ning sellega külgneva loodusliku murukatte asendamise praegu harjutusväljakul oleva kunstmurukattega. Lisaks rekonstrueeritakse staadioni valgustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles