Kas maanteid ja tänavaid on juba soolatatud?

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Tomson
Jüri Tomson Foto: TPM

Eile hommikul pani must jää Jõgeva maanteel autod sõitma 45 kilomeetrit tunnis. Ka Tartus võis siin-seal tunda rehvi libisemist. Kas maanteid ja tänavaid on juba soolatatud?

Jüri Tomson
ASi Tartumaa Teed juhatuse liige

Soola on juba mitu nädalat tagasi panema hakatud, ööpäev läbi valve on olnud juba rohkem kui kuu aega. On olnud ju ka juba mitu libedust.

Kas soola pannakse ainult põhi- ja tugimaanteedele?

Põhiliselt jah, aga ka suurema liiklusega kõrvalmaanteedele. Vastab Tartu linnapuhastusspetsialist Mart Lukason: Tänavapuhastuse aktsiaseltsist kuulsin, et kella seitsme-kaheksa vahel tegid nad valikpuistamist.

Öeldi, et just kõrvaltänavail oli seda tarvis, näiteks Roopa ja Kruusamäe tänaval.

Magistraaltänavad polevat libedaks läinud. Eks see sõltub paljudest teguritest, kas jää tekib või ei: kust puhub tuul, kas tee on majade varjus või lagedamal, kas viimasest vihmast on jäänud niiskust rohkem või vähem ja nii edasi. Sai neile veel südamele pandud, et kontrollsõidud ja veel kord kontrollsõidud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles