Tartu toetab 22 noorteprojekti kokku 59 000 euroga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani pop-kultuuri festival "AniMatsuri" osalised.
Jaapani pop-kultuuri festival "AniMatsuri" osalised. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus kinnitas 4. jaanuaril noorteprojektide sihttoetused. Suur osa Tartu linna toetatavatest kultuuri- ja spordiprojektidest on samuti suunatud noortele, kuid noorte endi panus on neis väiksem võrreldes noorteprojektide ehk noorsooteenistuse kaudu rahastatavate projektidega. 

Toetusi hindas noorsootööorganisatsioonide, linnavolikogu ja linnavalitsuse esindajatest koosnev komisjon. Rahastamisest jäid kõrvale projektid, mis said 100 punkti skaalal vähem kui 67 punkti. Keskmine toetus on 2687 eurot. Kaks suuremat toetust on planeeritud Eesti breiktantsu liidule tänavatantsufestivali Battle of the Est korraldamiseks (10 800 eurot) ning Jaapani kultuuriklubile Asashio festivali AniMatsuri läbiviimiseks (7200 eurot). 

Noorsooteenistuse juhataja Piret Taluri sõnul jõuavad linnavalitsuseni aasta-aastalt läbimõeldumad projektid ning noorsooteenistuse kaudu rahastatakse kas noorte endi algatusi või selliseid projekte, kus noortel on aktiivne otsustaja roll, mitte ei tegutseta üksnes täiskasvanute seatud reeglite järgi.

2019. aasta taotlusi ja eraldisi iseloomustab Taluri hinnangul valdkonnaüleste algatuste rohkus – näiteks Noorte Tantsufilmide Festival TAFF (MTÜ Tartu Tantsuakadeemia, toetus 1800 eurot), filmi- ja tantsukunsti töötubade sari Tartu noortele (MTÜ Tartu Tantsukool, toetus 900 eurot) ning projekt «Laul kohtub tantsuga ja kulmineerub muusikavideotes!» (MTÜ Laulustuudio Laulupesa, toetus 1350 eurot). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles