«Parim enne» kuupäeva ületanud kauba pood jõuab Tartusse

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Sumena eestvedajad Joosep Kaljula (vasakul) ja Oliver Sebastian Lamp võtsid kolmapäeval Tartus vastu uue toidupoe esimese kauba. Tartu esimese Sumena avavad nad sel laupäeval Veerikul.
Sumena eestvedajad Joosep Kaljula (vasakul) ja Oliver Sebastian Lamp võtsid kolmapäeval Tartus vastu uue toidupoe esimese kauba. Tartu esimese Sumena avavad nad sel laupäeval Veerikul. Foto: Kristjan Teedema

Kommid, krõpsud, küpsised, aga ka balsamico-kaste ja toonikud ladusid toiduraiskamise vastu tegutseva Sumena eestvedajad Oliver Sebastian Lamp ja Joosep Kaljula juba kolmapäeval riiulitele. Laupäeval avavad nad Veeriku Selveris Tartu esimese «parim enne» kuupäeva ületanud toidukraami poe. 

Ainult «parim enne» kuupäeva piiril või selle kuupäeva ületanud kaupa müüv Sumena on tänavu ära viskamisest päästnud üle 270 000 toote ning need kõik on läinud kaubaks kas ettevõtte e-poes või pealinnas Balti jaama turu kioskis.

Joosep Kaljula sõnul läheb nende äril väga hästi ning seetõttu otsustati ka Tartusse laieneda. Nii ongi Veerikul laupäevast Selveri kõrval ka Sumena pood. Kuigi kaks toidupoodi ühe katuse all paistab veider, siis Sumena eestvedajate sõnul pole Selver neile konkurent, pigem koostööpartner. «Suurema osa oma kaubast soetame küll maaletoojatelt, aga oleme ostnud ka Selveri ülejääke,» selgitas Oliver Sebastian Lamp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles