Koidula pääseb varsti jälle vette

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vitali Trots

Remondimehed on Piirissaare rahvast ja nende külalisi sõidutava reisiparvlaeva Koidula kallal töötanud juba novembri keskpaigast saadik ja nüüd tõmbavad mehed aluse korralise suure remondi otsi kokku. Varsti pääseb Laaksaare sadamas pontoonidele tõstetud Koidula vette tagasi.

«Kõik plaanitud tööd on tehtud ja kõik on läinud üliedukalt,» raporteeris Koidula kapten Aare Heinmets. Eile tehti alusele viimaseid remondi- ja keevitustöid. «Kui kõik läheb plaani järgi ja midagi ootamatut ette ei tule, siis reede õhtupoolikul peaks saama aluse ära kruntida ja värvida,» rääkis kapten.

Esmaspäeval on kavas alus vette tõsta, siis tuleb teha proovisõidud ja kui kõik on korras, hakkab Koidula jälle reisijaid vedama novembri viimasel päeval ehk kolmapäeval. «Ilm on seda nägu, et saame ilmselt veel tükk aega sõita,» märkis Aare Heinmets.  

Suurte tööde käigus paigaldati aluse suudmikele ehk torudele, kus asub vint, kaitsevõred. Nii muutub Koidula turvalisemaks, sest vees hulpivad rondid ja rämps ei saa enam vinti kinni kiiluda, nagu see on paar korda juhtunud.

Koidula remondi ajal sõidutas Piirissaare rahvast vana mootorlaev Peksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles