Jäätumisoht jättis lennu ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk
Estonian Airi lennuk Foto: Toomas Huik

Esmaspäeva öösel vastu teisipäeva kell 00.35 Tallinnast Tartusse saabuma pidanud lennuk jäi jäätumisohu tõttu tulemata ning reisijad toimetati sihtkohta bussiga.

Tartu lennujaama juhataja Andres Taimla sõnul tuli Estonian Airilt ametlik teade lennu ärajätmisest kell 22.36. Põhjuseks sobimatud ilmaolud lennukoridoris ja varulennuvälja puudumine.

Taimla sõnul oli Tallinna ja Tartu lennujaamas nii ilm kui ka rada lennukite teenindamiseks küll hea, kuid kahe sihtkoha vahel mingis kohas ei sobinud ilm väiksematele lennukitele lendamiseks. «Kõrgusel, millel Saab lendab, oli jäätumisoht – korraga niiske ja külm,» selgitas Taimla. «Väga tavapärased sellised olud pole, aga just sügisel seda juhtub.»

Kaksteist reisijat toodi Tallinnast Tartusse bussiga. Varahommikul Tartust Tallinna lendu oodanud 14 reisijat viidi samuti kohale bussiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles