Linn uuendab Toomemäe spordiväljaku

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomemäe nõlval asuv väljak saab oktoobriks uue kuue.
Toomemäe nõlval asuv väljak saab oktoobriks uue kuue. Foto: Tartu linnavalitsuse haljastus- ja puhastusteenistus

Lähinädalatel alustatakse Toomemäe nõlval asuva spordiväljaku rekonstrueerimist. Põhjalikult uuendatud spordiplats valmib oktoobris. 

Tartu kesklinnas hotelli Lydia tagusel platool on praegu lauatenniselaud, korvirõngas ja veel mõned sportimisvahendid. Ökodisko OÜ koostatud rekonstrueerimisprojekti järgi rajatakse sinna mitmekesisemate võimalustega ajakohane spordiväljak, kuhu paigaldatakse võimlemiskeskus, venitussein, hüppeplatvormid, kahed rööbaspuud ja jalgrattahoidlad. Spordivahenditele rajatakse ühtne kummikattega alus. 

Linnavalitsuse haljastusteenistuse juhataja Eda Põldma sõnul konsulteeriti uute spordielementide valikul Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna ja võimlemisklubi Akros spetsialistidega. «Praegustest sportimisvahenditest jääb platsile alles vaid lauatenniselaud, mis paigutatakse ümber. Ülejäänud spordivahendid teeme korda ja need leiavad edaspidi kasutust mujal linnas,» lisas Põldma.

Spordiväljaku rekonstrueerib hanke võitnud Tommi Play OÜ, tööde maksumus on 37 157 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles