Joobespäi sõit viis nelja lapse isa aastaks vangi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartu maakohus mõistis eile rohkem kui aastaks vangi Tartumaal elava 35-aastase Üllari. Raske karistuse tõi varem korduvalt kriminaalkorras karistatud mehele purjuspäi roolikeeramine.

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kokkuleppemenetluse korras kohtusse kriminaalasja, milles süüdistati 35-aastast Ülarit mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis. Eile tunnistas Tartu maakohus sõidukijuhi süüdi ning mõistis liitkaristuseks ühe aasta, ühe kuu ja seitsme päeva pikkuse vangistuse, vahendas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina. Lisakaristusena jättis kohus Üllari aastaks ja kuueks kuuks juhtimisõiguseta.

Joobes mehe juhitud tumepunast värvi Volkswagen Golfist Tartumaal Alatskivi vallas Kokora külas saabus politseile teade 4. oktoobril kella 19 paiku.

Juhtimiskeskus edastas informatsiooni Varnja kordoni piirivalvuritele. Kordoni autopatrull pidas sõiduki kinni Alatskivi-Kokora teel.

Juhi kontrollimisel selgus, et 35-aastane Ülar juhib oma abikaasale kuuluvat sõidukit alkoholijoobes.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissari Kaido Iste sõnul on saabunud õnneks see aeg, kui nähes kahtlase sõidustiiliga sõidukit teavitatakse sellest kohe politseid. «Järgmine samm on sõidukijuhtidele selgeks teha, et joobes olles pole neil rooli taha asja,»rääkis Iste.

Politsei alustas asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust, sest sõidukijuhi joove oli suurem kui 1,5 promilli. Ülekuulamisel tunnistas nelja lapse isa, et 15 minutit enne sõidu alustamist jõi ta džinni ja viina.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Alar Häidberg ütles, et süüdistatav on varem seitsmel korral kriminaalkorras karistatud, sealhulgas ka joobeseisundis mootorsõiduki juhtimise eest. «Uue kuriteo pani süüdistatav toime katseajal,» märkis Häidberg.

Politseistatistika näitab, et keskmiselt tabatakse Lõuna-Eestis nädala jooksul 16 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles