Tartu Uus Teater mängib peamiselt Tartust kaugemal

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Uue Teatri juht Ivar Põllu.
Tartu Uue Teatri juht Ivar Põllu. Foto: Tartu Uus Teater

Neljandal hooajal plaanib Tartu Uus Teater anda suure osa etendusi Emajõelinnast kaugemal, sest teatri kinnitusel napib neil kodulinnas mängupaiku.

Sel pühapäeval, 2. oktoobril alustab Tartu Uus Teater oma uut hooaega Urmas Vadi lavastusega «Peeter Volkonski viimane suudlus», mida mängitakse Genialistide klubis.

Hooaeg jätkub Vadi lavastuse «Rein Pakk otsib naist!» etendustega Tartus ning gastrollidega Rakverre, Tallinna ning Pärnu, kus mängitakse pea kõiki teatri repertuaaris olevaid lavastusi.

Teatri neljanda hooaja ainuke Tartus toimuv esietendus on novembri lõpus valmiv «Raudmees. Odysseuse eksirännakud», mis on muusikaline lavastus Gunnar Grapsi elust ja loomingust. Hooaja kolm järgmist uuslavastust esietenduvad Tartust väljas, ilmselt Tallinnas («Vanemuise biitlid»), Varbusel maanteemuuseumis ja Pärnus.

«Nüüd on Tartu Uuest Teatrist saanud tõesti organisatsioon, mille server asub Tartus, kuid mis tegutseb kõikjal mujal. Nii on varsti ka Tartu publikul võimalus näha Uut Teatrit ainult mujal Eestis,» tõdes omalt poolt teatrijuht Ivar Põllu.

Mäletatavasti soovis varemgi ruumipuudust kurtnud Tartu Uus Teater tänavu kevadel, et linnavalitsus ostaks ära ning annaks neile teatrimajana kasutusse Lai 37 endise Tartu Ülikooli spordihoone. Toona leidis linna kultuuri- ja hariduselu kureerinud abilinnapea Jüri Sasi, et linnal sellist võimekust ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles