Elva kodukohvikutepäeval saab sõita linnasisese rongiga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02:KODUKOHVIKUD  :TARTU, EESTI, 09JUL16 -  
Elva kodukohvikute p
TRT02:KODUKOHVIKUD :TARTU, EESTI, 09JUL16 - Elva kodukohvikute p Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Laupäeval, 7. juulil 2018 toimub Elvas juba viiendat korda kohvikutepäev. Sel päeval on avatud ligi kakskümmend kohvikut, mis pakuvad hõrgutavaid maitseid ja meelelahutust lähedalt ja kaugemalt saabunud külalistele. 

Hommikul teevad ukse lahti Hommikujooga kohvik ja Kasteheina hommikusöögikohvik. Lõunast avatakse ülejäänud kodukohvikud.

Rõhutamaks rongiliikluse ja raudteejaama tähtsust Elva ajaloos, avatakse kodukohvikute päeva puhul linnasisene rongiliiklus. Rong liigub kohvikute vahel ja annab hea võimaluse nautida väikelinnaidülli. Rong alustab teekonda jaamahoone juurest, läbib Kesk tänava ja Tartu maantee lõigu ning pöörab Käo teele. Käo tee lõpust viib marsruut Järve tänava kaudu uuesti Tartu maanteele.

Elvas saab kodukohvikutepäeval sõita rongiga.
Elvas saab kodukohvikutepäeval sõita rongiga. Foto: Erakogu.

Supelranna tänava ristist võtab rong suuna Pikale tänavale, mille kaudu saabki jaamahoone juures ring jälle täis. Peatuseid on plaanitud kokku kaheksa ning need on tähistatud rongipeatuse märgiga. Info rongiliikluse marsruudi ja peatuste kohta on veebilehel www.elva.ee ja kohvikutes. Lisaks rongile või jalutuskäigule on kohvikute vahel liiklemiseks võimalik laenutada Tartu maantee koolihoone parklast tõukerattaid.

Elva linna kujunemisel mängis suurt rolli Tartu-Valga raudtee rajamine. Raudtee ehitamisega 1887. aastal rajati ka Elva jaamahoone. Arenevale asulale jäi peahoone aga üsna ruttu väikeseks, hoone esimese juurdeehitisena rajati puhvet, et reisijad saaksid enne teele asumist keha kinnitada. Seega on viiendal kohvikutepäeval rongisõit Elva linnale sümboolse tähendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles