Kuus päeva kadunud olnud 27-aastane Kristjan leiti üles (3)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei ja päästjad Pärnus Pikk 4 maja ümber.
Politsei ja päästjad Pärnus Pikk 4 maja ümber. Foto: Pärnu Postimees

Politsei üritas kuus päeva tagasi oma kodunt lahkunud 27-aastase Kristjani asukohta välja selgitada, kuid selgus, et mees on elus ja terve. 

Põlva politsei juhtivuurija Andres Kirsing ütles, et täna jätkunud otsingute käigus tegi politsei Kristjani asukoha kindlaks ning veendus, et mees on elus ja terve.

«Igal täiskasvanud inimesel on õigus privaatsusele. Nähes siiski, kuidas lähedased, politsei, kogukond ja teised otsivad päevi inimest, kes ohus ei ole ja abi ei vaja, võiks otsitav ise või tema kaaslased sellest esimesel võimalusel politseile teada anda. Kui inimene ohus ei ole, abi ei vaja ning ei soovi oma asukohta lähedastele avaldada, kinnitab politsei neile üksnes, et otsitava asukoht on teada, temaga on kõik hästi. Otsingud lõpetatakse ja tekib võimalus suunata vabanenud politseijõud tegelike abivajajate juurde,» kirjeldas Kirsing esmaseid emotsioone pärast kuuepäevast operatsiooni.

Kristjan lahkus kolmapäeval, 13. juunil punase Volkswageni bussiga oma kodust Võrus Kalda tänaval ning sõitis lähedaste sõnul Tartusse, kus pidi teiste asjatoimetuste kõrvalt ka heale sõbrale külla minema. Sõbra poole ega tagasi koju Kristjan ei jõudnud.

Kui veel neljapäeval vestles Kristjan telefonitsi oma naisega ning lubas reedeks koju jõuda, siis järgnevatel päevadel mees enam naise ega korrakaitsjate kõnesid vastu ei võtnud. Kuigi Kristjan jättis perele kodust lahkudes sõna, et läheb Tartusse, seisis tema punane Volkswageni buss lukustatuna hoopis Värska sanatooriumi juures. Meest selle lähistel aga ei olnud.

Mehe otsingutega aktiivselt tegelenud Kagu jaoskonna välijuht Erko Sibul selgitas, et politsei on möödunud päevadel kontrollinud üle nii sanatooriumi, arestimaja kui ka haiglad, ning läbi käinud mehe telefoni positsioneerimise tulemusel saadud aadressid Põlva linnas. «Ühes lähedastega oleme vaadanud üle hulga aadresse, kuhu mees võinuks minna aega veetma. Seni ei ole otsingud paraku tulemust andnud, kuid töötame edasi ning loodame ka inimeste tähelepanekutele. Lähedased on Kristjani pärast väga mures,» märkis välijuht.

Patrullidele jagati mehe isikukirjeldus lootuses, et nad võiksid oma patrullmarsruutidel otsitavat meest märgata. Kuivõrd Kristjanil on sõpru nii Tartu-, Võru- kui ka Põlvamaal, on täpsemalt teadmata, kus kandis ta liikuda võis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles