Lõputööks valmis savist Tõnis Mägi (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inga Tomson modelleeris oma lõputööks laulja Tõnis Mägi portreeskulptuuri.
Inga Tomson modelleeris oma lõputööks laulja Tõnis Mägi portreeskulptuuri. Foto: Sille Annuk

Valminud on laulja Tõnis Mägi portreeskulptuur, mille modelleeris autor Inga Tomson Tartu kõrgema kunstikooli lõputööks. Tema juhendajad on Tõnis Paberit ja Kaire Nurk. Savist kuju püsib püsti metallist karkassil ja seisab Eha tänava õppehoones skulptuuriosakonna keldris.

Tõnis Mägi pidi sealsamas poseerimas käima kolme tunni kaupa – vahel kauem, vahel vähem aega – seitsmel korral, paar korda enne seda ka ettevalmistuste tegemiseks. Lõputöö kaitsmine oli esmaspäeval, hinde saab autor teada kolmapäeval, kui lõpeb Tartu kõrgema kunstikooli lõputööde kaitsmiste hooaeg.

Laulja ei ole lõplikult viimistletud varianti veel näinud ja kaitsmisel ta ei käinud, sest ei tahtnud noorele skulptorile komisjoni ees üleliigset ärevust tekitada, aga ta peab tulemust seni nähtu põhjal õnnestunuks. Tomson on tema arvates andekas, töökas ja tubli.

Savi ei ole kuigi kestev materjal. Mis saab kujust edasi?

Tomsoni sõnul valatakse see siseruumi skulptuurina metalli ja plastiku segusse ning hakkab sellisena seisma Nooruse galeriis. «Ma olen mõelnud, et ta võiks hiljem mõnes muusika või teatriga seotud asutuses seista,» ütles Inga Tomson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles