President Kaljulaid: tänane elu põhineb eesminejate tegudel ja tegemata jätmistel

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid
President Kersti Kaljulaid Foto: Chris Kleponis/RS/MPI/Capital Pi/RS/MPI/Capital Pictures

«Mida enam möödunud ajast, oludest ja tehtud valikutest õpime, seda suurem on meie tänu ja lugupidamine nende vastu, tänu kellele oleme siin ja saame edasi minna,» ütles president Kersti Kaljulaid täna Tartus ajalooliste uurimistööde kätteandmisel.

Tänavuse kooliõpilastele suunatud ajalooliste uurimistööde võistluse teemaks oli “Sada aastat Eesti riiki”. „Et ühel riigil läheks hästi, on vaja erinevaid inimesi. Meil on vaja nii loodusteadlasi ja IT-insenere, kelle vajadusest me viimastel aastatel ehk rohkem oleme rääkinud, aga on vaja ka humanitaare. Nii neid, kes oskavad töötada teadlasena faktidega kui ka neid, kes kunstnikuna loovad ajast ja loost pilte,“ rääkis riigipea.

«Päris võimas on mõelda, et meie tänane elu on kokku pandud kõikide eesminejate tegudest ja tegemata jätmistest,» ütles president Kaljulaid ning lisas, et seepärast on väga meeldiv, et suurte ajaloosündmuste ja –tegelaste käsitlemise kõrval on konkursi parimate tööde hulgas alati palju neid õpilasi, kes on süvenenud oma perekonna või kodukoha ajalukku.

2018. aasta ajalooalaste uurimistööde võistluse võitsid: Hans Marku Kalmer (I koht), Annemari Riisimäe (II koht), Siim Liinat (III koht), Jana Põder (IV koht), Kaia Jõgiste (V koht), Elizabeth Põllu (VI koht). Loovtöö preemia sai Janelle Laukse.

Vabariigi President on juba 19. korda toimuva konkursi patroon. Konkursi eesmärk on süvendada noortes huvi ajaloo vastu ning nägema seoseid mineviku ja oleviku vahel. Konkurssi korraldab Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Selts ning seda toetavad Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu ning Haridus- ja Teadusministeerium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles