Lennujaam tähistas klaaside kõlinal uut lennuplaani

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Pole just tavaline, et uue sõiduplaani tutvustuseks kaetakse pidulik laud ja kutsutakse kokku lennukitäis külalisi. Aga just nii tegi Tartu linn koostöös Tartu lennujaama ja Finnairiga, et tutvustada aprilli lõpus kehtima hakkavat lennuplaani, mis avardab tartlaste ja laiemalt lõunaeestlaste võimalusi kiiresti Helsingi kaudu laia maailma lennata.

Linnapea Urmas Klaas (keskel), Tallinna lennujaama juht Piret Mürk-Dubout ja Balti kaitsekolledži ülem kindral Andis Dilāns ütlesid kiidusõnu Finnairi kohta, mis on seni ainus Tartust lendav lennuettevõte ja teeb sellega Tartu teiseks rahvusvaheliseks lennujaamaks Eestis.

28. aprillist on Tartu-Helsingi lennud kuuel päeval nädalas. Lennuk väljub Tartust kell 5.35 ning saabub Helsingisse 6.20, seejärel on kolme tunni jooksul võimalusi umbes 35 jätkulennuks. Helsingi-Tartu lennuk väljub 0.05 ja saabub Tartusse 0.50. Lennuk ööbib Tartus.

Helsingist Tartusse ei saa lennata öösel vastu pühapäeva ja Tartust Helsingisse pühapäeva varahommikul.

Tartu linn maksab Finnairile sellise lennuplaanimuudatuse eest tänavu toetust 69 000 eurot. 

Täna tegi linnavalitsus otsuse maksta Tartu lennujaamale sel aastal toetust 170 000 eurot, varem on toetus olnud aastas 30 000 eurot.

Nendele summadele lisanduvad kulud Tartust lendamise turundamiseks. Uus välikampaania on alanud.

Täna lennujaamas sõlmisid Tartu linn, ülikoolid ja mitmed ettevõtted hea tahte koostöökokkuleppe, kus annavad lubaduse eelistada võimaluse korral lendamist Tartust ja Tartusse, teisalt aga tutvustada Tartust lendamise võimalusi.

Kas need sammud pööravad vahepeal languses olnud Tartu lennustatistika tõusule ja innustavad ka teisi ettevõtteid Tartust lende alustama, näitab ajaproov, nentis Mürk-Dubout. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles