Nooruse galeriis küsitakse, kuidas luua müüti

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merje Niinepuu «Kalmuneiu».
Merje Niinepuu «Kalmuneiu». Foto: Kalev Ints

Kolmapäeval, 7. märtsil kell 17-18 toimub galeriis Noorus rahvusvahelise näituse MÜÜT raames teine seminar «Kuidas luua müüti?»

Seminaril arutlevad Tartu kõrgema kunstikooli tekstiiliosakonna neljanda kursuse üliõpilased Anita Trink, Getter Tamme, Juula Pärdi, Mari Hinn, Marta Tuulberg ja Merje Niinepuu lugude visualiseerimise üle ning räägivad oma tööde tagamaadest.

Seminari külaliseks on Tartu ülikooli folklorist Ergo-Hart Västrik, kes toob vestlusringi laiema vaatenurga ning ühiselt arutletakse näitusel kerkinud teemade üle. Vestlusringi ajal on huvilistel võimalus ka näituse ja eksponeeritud tööde kohta küsimusi küsida ning arutelus osaleda.

Kuue riigi kõrgkoolide tekstiilitudengid kutsuvad näitusel «MÜÜT» mõtlema järgmistele teemadele: Mis on müüt? Kas müüdid meie ümber on pigem kangelaslikud lood või ebausk, ettekujutus millestki, mida tegelikult (enam) olemas ei ole? Millistel müütidel põhineb tekstiili valdkond?

Kokku on EV100. programmi kuuluval näitusel «MÜÜT» eksponeeritud enam kui 30 autori tööd kuuest kõrgkoolist: Läti kunstiakadeemiast, CIT Crawfordi kunsti- ja disainikolledžist (Iirimaa), Helsinki metropolia rakenduskõrgkoolist, Łódźi Strzemiński kunstiakadeemiast (Poola), Vilniuse kunstiakadeemiast (Leedu) ja Tartu kõrgemast kunstikoolist.

Näituse «MÜÜT» keskmes paiknevad neljanda kursuse üliõpilaste kavandatud käsitaftingu tehnikas teostatud müütilised istmed, mis on valminud koostöös teise kursuse üliõpilastega.

Eraldi väljapanekuna eksponeeritakse näitusel dotsent Kadi Pajupuu juhendamisel TKK tekstiiliosakonnas käivitatud rakendusuuringu MultiWeave töid, mis küsivad, kas 3D printeri saab panna kangast kuduma?

Näitus «MÜÜT» on TKK galeriis Noorus avatud 17. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles