Kaubanduskeskus kutsub üles toetama kiusuennetusprogrammi Tartu koolides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik märkmepaber.
Heategevuslik märkmepaber. Foto: Erakogu

Aasta lõpuni müüakse Tasku keskuse infoletis ja paljudes kaubanduskeskuse ostukohtades heategevuslikke märkmepaberikomplekte ühe euroga. Müügist kogutud tuluga toetatakse Tartu koolide osalemist kiusamise ennetusprogrammis KiVa. 

Kiusamisvaba kooli programmis KiVa osaleb kokku üle kahe tuhande Tartu kooliõpilase, mis teeb Tartust suurima osalusmääraga Eesti linna.

KiVa programmi rakendamisel on koolidel iga-aastased osaluskulud: ühe õpilase osalemine programmis tähendab koolile esimesel aastal kolm eurot ja edaspidi kaks eurot. Ühe heategevusliku märkmepaberi ostuga toetatakse ühe õpilase kaasamist kiusamist ennetavatesse tegevustesse ühe õppeaasta jooksul ja müügituluga kaetakse kooli eest üls euro iga õpilase iga-aastasest osalustasust.

KiVa programm sisaldab nii ennetustööd kui ka kiusujuhtumite lahendamist. Tegevustesse kaasatakse kooli personal, õpilased ja lapsevanemad. Kaks korda kuus osalevad õpilased KiVa tundides, õpetajaid koolitatakse lastega ja kiusamisjuhtumitega tegelema ning lapsevanemad saavad juhendiks miniõpiku. Uuringud on näidanud, et kiusamisjuhtumite arv programmis osalevates koolides väheneb.

Tasku keskus on heategevuslikke müüke korraldanud ja Kiusamisvaba Kooli programmi toetanud alates 2014. aasta detsembrikuust. Kaks aastat tagasi pälvis heategevuslik müük KiVa toetuseks Tartu linnalt aasta laste- ja noortesõbraliku teo preemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles