Elvas valmistutakse läbirääkimisteks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva raekojast hakatakse uuest aastast juhtima tulevast suurvalda, millega liituvad viis Tartumaa omavalitsust ning mõned külad Palupera ja Puka vallast. Tung uude volikokku oli suur.
Elva raekojast hakatakse uuest aastast juhtima tulevast suurvalda, millega liituvad viis Tartumaa omavalitsust ning mõned külad Palupera ja Puka vallast. Tung uude volikokku oli suur. Foto: Sille Annuk

Konguta, Rõngu, Rannu, Puhja valla, Elva linna ja praegu veel Valga­maal asuva Palupera valla ühinemisel tuleval aastal tekkiva Elva valla volikogu valimistel tegi hea tulemuse kõvasti pingutanud Reformierakond. Männilinna juhtis oravapartei pikalt, kuni 2015. aastani. Erakond pani Elvas välja koguni kolm endist linnapead, kellest populaarseimaks osutus aastatel 1999–2002 meeri ametis olnud Urmas Kruuse.

Seitsmes jaoskonnas hääletas 6724 valijat ehk 56,2 protsenti hääleõiguslikest elanikest. Reformierakonna toetus oli 31,7 protsenti (2133 häält). Kas sellest piisab vallavalitsuse moodustamiseks, selgub läbirääkimiste käigus. Oravaparteilastele järgnes Rõngu, Puhja ja Palupera kandidaatidest moodustatud valimisliit Elvamaa Esimesed 21,4 protsendiga (1440 häält). Kolmanda tulemuse tegi 17,6 protsendiga (1185 häält) valimisliit Elva Vallakodanik. Tema teenis ka piirkonnas suurima häältesaagi.

Reformierakonna valla­vanemakandidaat Reno Laidre sõnas eile Tartu Postimehega vesteldes, et otsus selle kohta, kellega hakatakse läbirääkimisi pidama, selgub arvatavasti täna ennelõunaks. «Koostööd ei välista me kellegagi, sest kõik programmides ja debattides välja öeldud põhimõtted edendavad valla elu,» leidis Laidre. 

Samas on tema hinnangul veel vara spekuleerida, kes moodustavad tulevase Elva vallavalitsuse. 

Elva vald

  • Elanike arv 14 692
  • Kohti volikogus 29
  • Kohtade jaotus: Eesti Reformierakond (10), VL Elvamaa Esimesed (7), VL Elva Vallakodanik (5), Sotsiaaldemokraatlik Erakond (4), Eesti Keskerakond (2), VL Ettevõtlikud (1)
  • Populaarsemad kandidaadid: Eva Kams, VL Elva Vallakodanik (356), Maano Koemets, SDE (341), Urmas Kruuse, RE (329)
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles