Vihmane suvi takistab Tartu tagurpidimaja avamist

Kelly Olesk
, Tartu Postimehe suvereporter.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadil asuv Tagurpidimaja soovitakse turistidele avada hiljemalt uuel nädalal./Foto KRISTJAN TEEDEMA TARTU POSTIMEES
Raadil asuv Tagurpidimaja soovitakse turistidele avada hiljemalt uuel nädalal./Foto KRISTJAN TEEDEMA TARTU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartus Roosi tänaval asuv tagurpidimaja pidi plaani järgi avatama juba jaanipäeva paiku, kuid praegu on maja, millest loodeti suve suurimat turismimagnetit, endiselt kinni. Tagurpidimaja eestvedaja Kuldar Leis ütles, et sajused ilmad segasid aia ehitamist ja muid toiminguid, mis on vajalikud kasutusloa saamiseks.

Leis ütles, et juunis kannatas veel ehitustegevust jätkata, kuid juulis ei saanud pideva vihmasaju tõttu isegi haljastamiseks mulda vedada. Leisi sõnul on Tartus turistide hulk aasta ringi üsna ühtlane, kuid kui maja oleks saanud avada juba suve hakul, oleks see ettevõttele muidugi kasulikm olnud.

Tartu linnavalitsuse järelevalveteenistuse juhataja Andres Aint ütles, et taotlus tagurpidimaja kasutusloa saamiseks anti sisse alles reedel, seega läheb selle avamisega veel aega. Objekti peavad üle vaatama päästekeskus ja veevärk, kellel tuleb kümne tööpäeva jooksul teha otsus ning siis dokumendid esitada linnavalitsusse menetlemiseks.

Kuldas Leis ennustas, et turistid võiksid tagurpidimajja pääseda järgmisel nädalal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles