Rulatajad ja ratturid kogunevad Elvasse tänavaspordifestivalile

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva tänavaspordifestival.
Elva tänavaspordifestival. Foto: Liisbet Järviste

Kahe päeva vältel selgitatakse männilinnas parimad rula- ja BMXi sõitjad, sest juba 12. korda peetakse tänavaspordifestivali Elva Slam.

Seda üritust on tosin aastat korraldanud kaks Elva noort – Romario Siimer ja Martti Tammaru. Võisteldakse mitmes vanuseklassis, festivali põhieesmärk on siiski levitada ekstreemspordihuvi, tunnustada parimaid ning tuua inimesi suvist Elvat nautima.

Tänavaspordifestivali avab 29. juunil Tartus Aparaaditehase äsja uuenduskuuri saanud hoovis peetav rulavõistlus Game of Skate, mis võiks korraldajate hinnangul pakkuda põnevust nii osavõtjatele kui ka pealtvaatajatele. Samuti on kavas pinksiturniir.

Reedel jätkub festival juba Elvas. Muusikalisi elamusi pakub  kokkutulnutele Vaiko Eplik, kes annab Verevi rannas soolokontserdi.

Laupäeval ja pühapäeval on võistlused. Festivalipaika Verevi järve äärde on just selle ürituse tarbeks ehitatud eraldi skate-park. Betoonpark on korraldajate hinnangul sõitmiseks juba liiga halvas seisus.

Romario Siimer märkis, et nii rula kui BMX-rattaga sõitmine arendab inimese loogilist mõtlemist, tasakaalu ja sportlikku vormi. «Meie põhieesmärk selle festivaliga on suurendada huvi nende alade vastu, et need jääksid ikkagi püsima.» Ehkki neid alasid riik ei toeta, on noorte huvi ekstreemspordi vastu ometi suur, leidis Siimer.

Martti Tammaru märkis, et tegemist on tulevaste olümpiaaladega. «Seega soovime inimestele teadvustada, et see on tõsine ja vaevanõudev sport.» Noored käivad parkides treenimas ja harjutamas, mitte lihtsalt lollusi tegemas, nentis ta.

Veel avaldas ta, et korraldajad soovivad tõmmata rohkem omavalitsuste tähelepanu skate-parkide korrashoidmisele. «Tänavused obstaaklid oleme ise ehitanud, kuna Elva betoonpargi olukord on väga kehv,» tõdes Tammaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles