Kirikuseinad raamistavad kunstitööd erakordseks näituseks

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niina Freibergi teosed Tartu Jaani kirikus.
Niina Freibergi teosed Tartu Jaani kirikus. Foto: Margus Ansu

Tartu Jaani kirikus saab vaadata Tartu kunstniku Niina Freibergi teoste näitust, kus kirjastaja ja maalija Külli Trummali arvamuse kohaselt avaldub erakordne kooskõla näitusepinna ja tööde vahel. «Sellist sobivust ei leia naljalt ühestki kunstisaalist,» lisas ta. «Pildid on oma kohale justkui loodud, seinad toetavad ja raamistavad neid peeni, meisterlikult teostatud ja vormistatud töid.»

Niina Freiberg on maalimist ja joonistamist kogu elu pigem õpetanud. Pärast Tartu kõrgemas kunstikoolis omandatud joonistamiskursust (õpetaja Udo Vool), avanes tema anne täielikult.

Suured formaadid, julge joon, edasi antud tugev emotsioon vahetust elamusest või inimesest, ühtaegu nii jaapanlik tundlikkus kui ka naiselik ja jõuline teostus, ülimalt hea tunnetus ja peen taju – nii sõnastas Külli Trummal tema loomingu eripära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles