Priit Pullerits: jalgpalli imede mull

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits.
Priit Pullerits. Foto: Priit Pullerits

Isegi pärast seda, kui Eesti jalgpallikoondis sai eelmisel kuul Belgialt ennenägematu kaotuse 1:8, püsib jalgpallifanaatikutes usk, et kunagi saabub taas rõõmsam päev. 

Mingu selleni kaks või lausa kolm aastat. Nende usku toidab aksioom, et jalgpall on imeline ala, kus erinevalt kõigist teistest spordialadest võib ka Taavet mõnikord Koljatile vastu saada. Et aksioom veenvalt kõlaks, löövad nad lauda enamasti väite: Eesti ei võida kunagi korvpallis NBA proffidest koosnevat USA koondist, aga võib jalgpallis valusalt üllatada ükskõik millise Euroopa riigi esindust.

Jättes kõrvale isegi teoorias võimatuna näiva võimaluse, et Eesti alistab jalgpallis maailmameistri Saksamaa, keskendugem järgnevas pigem reaalsetele tõsiasjadele. Ja nood tõsiasjad kinnitavad, et jalgpallifanaatikute stammväide, nagu võiks ainult jalgpallis oodata Eesti sportlastelt üllatavaid imesid, on pehmelt öeldes müüt. Otse öeldes lausvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles