Priit Pullerits: medalilootus elab edasi (1)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits.
Priit Pullerits. Foto: Priit Pullerits

Rio olümpia tõstmise üliraskekaalu võistluse kajastuses läks põhirõhk sellele, et Eesti medalilootusele Mart Seimile tundus Hiina kang harjumatult libe, mistõttu nurjus esimese katse rebimises, ning tõukamises jätsid kohtunikud lugemata tema katse 250-kilose kangiga, ja see läks lõpuks maksma viienda koha. Nende tõsiasjade varju jäid Seimi treenerist isa paar lauset pärast poja saavutatud seitsmendat kohta.

«Ootame ära, kui WADA (rahvusvaheline antidopinguagentuur) oma töö ära teeb ja kas tulevad mingid korrektiivid,» lausus Alar Seim. Teda hämmastas, et kõik Marti edestanud konkurendid tegid võimsa isikliku rekordi. «See ei tundu loogiline,» lisas ta.

Nood Alar Seimi ütlemised võivad tunduda kibestumise õela väljaelamisena, kui nende kasuks ei räägiks kaks tõsiasja. Esiteks, usutlesin Mart Seimi eelmise aasta lõpus, mil ta oli võitnud MM-võistlustel pronksmedali, ning seal tuli jutuks, et esikoha saanud venelane Aleksei Lovtšev tõstab temast 20 kilo rohkem. «Selle kohta ei taha lehe jaoks midagi öelda. Eks ta veel praegu tõstab,» lausus Seim kavalalt muiates. Läkski mööda vaid mõni nädal, kui Lovtšev jäi dopinguga vahele ja Seim tõusis MMil hõbedakohale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles