Vald jättis elaniku mure ohtliku ristmiku kohta enda teada

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tõrvandi kogu Aasa tänav asub õueala piirkonnas, mis tähendab, et seal kehtib parema käe reegel. Ometi kipuvad autojuhid seda eirama ning kõrge aiaga ristmikul võib see väga ohtlikuks kujuneda just lastele.
Tõrvandi kogu Aasa tänav asub õueala piirkonnas, mis tähendab, et seal kehtib parema käe reegel. Ometi kipuvad autojuhid seda eirama ning kõrge aiaga ristmikul võib see väga ohtlikuks kujuneda just lastele. Foto: Veiki Ojaperv

Tartu külje all Tõrvandis, Aasa tänava uues elurajoonis kipuvad nii kohalikud kui ka toidukullerid parema käe reeglit eirama ja kihutama ning lahendust sellele paar aastat vanale murele ei paistnud kusagilt. Ometi piisas probleemi lahendamiseks vaid ühest telefonikõnest.

Tõrvandis tupikuga lõppeva Aasa tänava sissesõidul Ülenurme-Külitse maanteelt on õueala tähistav märk ning kohe tänava alguses on ka lamavad politseinikud, mis juhtide tähelepanu hetkeks küll köidavad, kuid mõnisada meetrit kaugemal, kus tähistust enam ei ole, kipuvad autojuhtidel liiklusreeglid taas meelest ära minema.

Aasa tänaval elava pereisa sõnul on eriti ohtlik aga üks ristmik, mille vaadet varjab kõrge puitaed. «Minu väike laps käib maja juures tänaval rattaga sõitmist harjutamas ning ikka päris mitu korda on hing kinni jäänud, et kas nüüd autojuhid ikka jälgivad kiirusepiirangut ja parema käe reeglit,» rääkis isa, kes ei soovinud Tartu Postimehes oma nime avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles