Juhtkiri: millist Tartut me tahame (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tallinnas Russalka juurde kavandatava Reidi tee üle käiv kirglik vaidlus võib tartlastele ehk mõneti kauge ja «nende» asjana näida. Olgugi et suur magistraal ehitatakse läbi Kadrioru pargi mereäärse siilu ja läbi kunagise supelranna.

Suure osa tartlaste tähelepanu võitis kahtlemata vaidlus Tartu parkidesse majade ehitamise üle. Oli kirglikke vastaseid ja sama kirglikke pooldajaid, kingiti kirveid ja täideti lugudega hulk ajalehekülgi.

Kas mäletate veel, et see vaidlus käis Tartu kesklinna üldplaneeringu koostamise käigus? Kas teate, et see planeering pole veel kehtestatud. Aga plaan on, et suur osa Holmist, keskpargi Vabaduse puiestee äärne ala ja veel hulk rohelisi maatükke on kavas hoonestada. Mõni esialgu täis ehitada plaanitud roheala, näiteks kaubamaja ja Vanemuise vaheline plats,  jääb rahva survel ka ehitusplaanist priiks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles