Ilus pikk sol sõrmedeta pillitüdrukult

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliise Tani ütleb, et metsasarve kuuevõistlus on eelkõige jõukatsumine iseendaga. See näitab mängijale, kui palju paremaks ta tulemus mullusega võrreldes läheb. Eliise on võistelnud kolm korda ning kinnitab, et ta meisterlikkus areneb.
Eliise Tani ütleb, et metsasarve kuuevõistlus on eelkõige jõukatsumine iseendaga. See näitab mängijale, kui palju paremaks ta tulemus mullusega võrreldes läheb. Eliise on võistelnud kolm korda ning kinnitab, et ta meisterlikkus areneb. Foto: Kristjan Teedema

Eliise Tani (17) harjutab vabadel hetkedel esimese oktavi sol-i puhumist. Hingab vaikselt sisse, paneb metsasarve huuliku suule ja puhub. Mitte väga tugevasti, aga ühtlaselt ja kindlalt. Hea tulemus on, kui ta suudab ühe hingetõmbega hoida sol-nooti üle 40, parem, üle 50 sekundi.

Teiseks harjutuseks mängib ta katkematu jadana C-duuri üles-alla võimalikult palju kordi ning nii, et kõik noodid on ühtlaselt kuuldavad – ühe hingamisega. Kaheksa korda üles ja alla ei ole paha tulemus!

Harjutusi on veel. Esimese oktavi c-st heliraja ülesehitamine nii kõrgele, kui saab. Ja sama harjutus vastupidi – nii madalale, kui saab.  Seejärel tulevad harjutused lühema ja pikema kromaatilise helireaga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles