Tähtverelased asutavad seltsi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere seltsi asutajad Ants Johanson, Sten Weidebaum, Liina Jakobson pisipoja Krisi ja Anary Noorem tütarde Nora ja Milaga seisavad Jakobsoni, Koidula ja 
Janseni tänava ning Taara puiestee ristil, kus võiks 
jõulude ajal olla ehitud kuusk. Praegused vanapaberi- ja pakendi-
konteinerid plaanitakse viia Vaksali 
tänava äärde, kus nad silma ei riiva.
Tähtvere seltsi asutajad Ants Johanson, Sten Weidebaum, Liina Jakobson pisipoja Krisi ja Anary Noorem tütarde Nora ja Milaga seisavad Jakobsoni, Koidula ja Janseni tänava ning Taara puiestee ristil, kus võiks jõulude ajal olla ehitud kuusk. Praegused vanapaberi- ja pakendi- konteinerid plaanitakse viia Vaksali tänava äärde, kus nad silma ei riiva. Foto: Kristjan Teedema

Loodava seltsi üks asutajaliikmeid Kadi Riive ütles, et seltsi asutamise mõtteid on olnud ka varem, kuid praegune idee sai alguse umbes kolm kuud tagasi, kui ta lõi Tähtvere linnaosale Facebooki uue konto. Tänaseks on selles grupis juba ligi 300 liiget.

«Inimesed ühinesid ja hakkasid liikuma erinevad teemad. Ja siis ma küsisin, et kõik teevad oma kodukohvikute päeva, kas meie võiks ka teha,» meenutas Riive. «Peale seda saime Werneri kohvikus kokku Anary Noorema, Marit Haidaku ja Liina Jakobsoniga ning lõpuks läkski jutt niikaugele, et otsustasime luua seltsi.»

Põhikirja järgi on seltsi eesmärk hoida ja arendada Tähtvere linnaosa peresõbraliku elukeskkonnana, säilitada miljööväärtust, aidata kaasa linnaosa turvalisuse suurendamisele, tugevdada Tähtvere elanike piirkondlikku identiteeti ja koostööd ning elavdada kohalikku seltsielu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles