Eurohinna silte tuleb järjest juurde

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujula Konsumis alustati kroonihinna siltide vahetamist eurosiltide vastu soodushinnaga toodetest.
Ujula Konsumis alustati kroonihinna siltide vahetamist eurosiltide vastu soodushinnaga toodetest. Foto: Sille Annuk

Mõnes Tartu kaupluses on kõik hinnasildid juba eurodes, teistes läheb vahetamiseks veel nädalaid. Aega selle töö tegemiseks on ametlikult veebruari lõpuni.


Ilmselt esimesena vahetas hinnasildid ära Comarket. Kesklinna kaupluse juhataja Tiia Lass ütles, et uuel aastal avati pood juba uute hindadega ja segadust tekitavat olukorda, kus osa hindu on eurodes ja osa kroonides, neil ei olnudki.

Sama teed läks ka Prisma. Pressiesindaja Kadri Lainas rääkis, et uued sildid olid esialgu pandud kroonihindade taha, eelmisel neljapäeval võeti kõik vanad hinnad korraga eest.

Vahetustöö kestab

Suuremas osas kauplustes aga käib veel pidev vahetustöö. Ujula Konsumi kvaliteedijuht Anneli Põldma rääkis, et vahetatud on umbes pooled hinnad. Tööd alustati soodustoodetest ja iga päev kasutatavatest kaupadest, näiteks leib-sai, lihatooted, puhastusvahendid.

«Pandiga toodete etikettide vahetamiseks on antud kauplejatele kaks nädalat, kuni 14. jaanuarini, seda aega me nii pikalt ei vajanud, need on vahetatud,» ütles Põldma.

Möödunud nädalavahetusel vahetati hinnasildid kassa ümbruses paiknevatel toodetel, sellest nädalast tehakse seda ülejäänud toidukaupadel: kuivained, maiustused, seejärel tööstuskaup ja alkohol. Töö on plaanitud lõpetada jaanuaris.

Uued kaubad enne

Tasku Rimi juhataja Kerli Rõõmus arvas, et nemad jõuavad sildid lõplikult vahetada ehk juba selle nädala keskpaigaks.

Kui suur osa tööst praeguseks tehtud on, ta täpselt hinnata ei osanud. Tööd alustati värsketest toiduainetest ja edasi liigutakse kauasäilivate juurde.

Samas järjekorras vahetatakse silte ka Maximas, rääkis Zeppelini Maxima juhataja Olga Jerštšenko. Neil lähevad uued hinnad kohe ka uutele kaupadele ja soodustoodetele, nii võibki juhtuda, et muidu kroonihindadega riiulis on paar toodet eurohinnaga.

Vahetustöö ise on tohutu, kauplustes on kaubaartikleid ja seega ka hinnasilte tuhandeid.

«Me terve päev vahetame ja vahetame, neid on nii palju,» nentis Maxima juhataja. Ühele poole loodetakse saada paari nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles