Teder käis küla peal tembutamas (2)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teder Alatskivil.
Teder Alatskivil. Foto: Andrus Salu

Tartumaal Alatskivil läks eile liikvele jutt, et mingi lind jookseb külas ringi. Täna hommikul andis kohalik inimene häiret: ta ei saa koeraga rahulikult jalutada, mingi lind ajab neid taga.

Sündmuskohale tõtanud Alatskivi elanik Andrus Salu leidis poe lähedal suure tee ääres jalutamas tedrekana. Et tedred on praegusel mänguajal üsna sõgedad, otsustas ta linnu kinni püüda ja metsa tagasi viia.

«Siin oleks võinud mõni hooletu autojuht linnu alla ajada või oleks mõni inimeseloom mõelnud, et näe, paras praad jookseb ringi,» selgitas Andrus Salu.

Esialgu võttis tedrekana suuna Alatskivi lossi restorani poole. Siis mõtles lind ringi ja seadis noka Kolkja suunas. Enne teeleasumist otsustas üsna rahulik teder bensiinijaama juures pisut jalgu puhata. Seal ta võrku püütigi ja metsa sõidutati.

Ka paar nädalat tagasi oli Alatskivi rahval pealetungiva loodusega tegemist –Andrus Salul tuli lasteaiast kinni püüda ja metsa viia nastik, kellest kõik ei arvanud, et on väga tore, kui loodus inimesele nii lähedale tuleb.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles