Tartlased saavad lund viia ladestuspaikadesse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi.
Lumi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kokku kuute kohta saavad tartlased vedada lund, mida paljudes kohtades ei ole enam kuhugi panna. Linnas võibki juba kohata vuramas sõiduautosid, mille taga käru ja lastiks lumi.


Tartu linnavalitsus eraldas lumepuhastajatele eelarvest 1,5 miljonit krooni lumest kitsaste tänavate laiendamiseks ja ristmikelt lume äravedamiseks. Lisaks pakub linn nüüd võimalust ka tänavakoristamist segava lume ladestamiseks, vahendas linnavalitsuse pressiteade.

Linlased ja ettevõtted saavad ise lund vedada ladestuskohtadesse, mis asuvad aadressidel Mõisavahe 69 (Mõisavahe bussipeatusest Ihaste suunas), Tehnika tänaval (Kaupmehe kaupluse vastas), Sepikoja 30T (Tähe tänavast Vasara tänava poole, kõrgepingeliinide all), Kulli 1 (Saksa Auto juurest mööda Savi tänavat), Ringtee 74T (Saksa Auto juures Tuvi tänavast otse tulles) ning Ringtee 66 (Arhitekti tänavast tulles).

Lisaks anti tänasel linnavalitsuse istungil nõusolek selleks, et linnamajanduse osakond võib kasutada 1,5 miljonit krooni ristmikelt ja ülekäiguradadelt lume äraveoks ning lumest kitsaste tänavate laiendamiseks.

Abilinnapea Margus Hanson selgitas, et liiklusohutuse nimel võetakse üheks prioriteediks ristmikelt, ülekäiguradadelt ning bussipeatustest lume äravedu, sest halb nähtavus ning lumevallid vales kohas võivad tekitada ohtlikke olukordi.

«Peame praegu arvestama sellega, et prognooside järgi on lund veel juurde oodata ning seetõttu peame keskenduma ka strateegilistest kohtades lume äraveole, et veel saabuvaks lumeks kuidagi valmis olla,» lausus Hanson.

Praegu kolmekordselt üle normhulga maha tulnud lumi valmistab probleeme. Vaatamata sellele, et kõik jõud on ööpäev läbi töös, napib sellise lumekoguse kohta tehnikat, lisas abilinnapea.

«Suureks abiks on kõik linlased, kes ise lumekoristamisel kaasa löövad ja mõistvalt lumekoristajatesse suhtuvad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles