Lasteraamatute illustraator toob oma tegelased Tartusse näitusele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteraamatute illustraator Gerda Märtens.
Lasteraamatute illustraator Gerda Märtens. Foto: Hille Rokk

Gerda Märtens avab esmaspäeval Tartus Tasku keskuse teisel korrusel isikunäituse, kus saab vaadata tema hiigelsuuri illustratsioone tema viimasest illustreeritud lasteraamatust «Niru, Vääks ja sõbrad».

Hariliku pliiatsi ja akvarellidega valminud originaalteoseid eksponeeritakse Tasku keskuses suurendatud reproduktsioonidena, kinnitas kunstnik. Loodud südamlikud tegelased ja detailid võiksid kõnetada ka Emajõelinna suuri ja väikeseid raamatu- ja kunstisõpru, leidis Märtens lisades, et need joonistused on viimase aasta jooksul jõudnud koguni nelja Eestis ja Itaalias välja antud lasteraamatusse.

Märtensi kinnitusel on kunstniku ülesandeks anda raamatu autori loodud karakterile mitmekülgne ja meeldejääv kuju. Tänasel nutiseadmete ja liikuvate piltide ajastul on köitval ja kaasahaaraval illustratsioonil tema hinnangul isegi suurem mõju kui kunagi varem. «Just pilt on see, mis tekitab lapses emotsiooni ja paneb ehk rohkem lugemagi,» lausus Märtens, kelle töid saab lisaks Tartus avatavale väljapanekule näha ka mitmetel rändnäitustel üle Euroopa.

Gerda Märtens on lasteraamatute illustraator, kes on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia magistrantuuri graafika erialal ja täiendanud end illustratsiooni alal Maceratas, Itaalias ning New Yorgis, USA-s.

Illustratsiooninäitus Farištamo Susi raamatusse «Niru, Vääks ja sõbrad» joonistatud piltidega jääb Tasku keskuses avatuks 10. aprillini. Näituse avapäeval on kell 11 - 19 on võimalik sealsamas kohtuda nii raamatu autori kui illustraatoriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles