Harjumuse ohvrit varitseb trahv

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga halvasti on liikluskorralduse muudatusest teavitavad märgid nähtavad neile, kes tahavad Pargi tänavalt teha 
parempööret Tähe tänavale.
Väga halvasti on liikluskorralduse muudatusest teavitavad märgid nähtavad neile, kes tahavad Pargi tänavalt teha parempööret Tähe tänavale. Foto: Sille Annuk

Linlastel võtab aega, et harjuda lumesajujärgsete liikluspiirangutega. Keelumärgi alt läbisõitnuil tuleb tihti tegemist teha politseiga.


Kujutlege, et sõidate õhtul Annelinnast üle Sõpruse silla Vanemuise teatrisse etendusele. Pöörate pärast silda paremale Kalevi tänavale. Kuna arvate, et teatri alumine parkla on täis, pöörate vasakule mööda Pargi tänavat ning seejärel Tähe tänavale, et sealtkaudu üle Riia tänava sõites leida parkimiskoht Vanemuise mäel.

Sinna te aga ei jõua, sest enne peatab teid Tähe tänaval politseisau. Ja selgub, et nädal tagasi paigaldati Pargi ja Tähe tänava ristmikule keelumärk. Kohta, kus seda on autoroolis istudes pimedal ajal parempööret tehes üsna raske märgata.

Viis tänavat

Möödunud reedel muutis linnavalitsuse liikluskorraldusteenistus ajutiselt ühesuunaliseks viis kitsast tänavat. Kuna lund sadas palju ning tänavapuhastusfirmadel ei õnnestunud teid piisavalt laialt lahti lükata, ei jäänudki muud üle.

Esialgu puudub plaan muuta veel mõni tänav ühesuunaliseks, märkis Tartu liikluskorraldusteenistuse juhataja Tõnu Lukmann, kuid lisas, et linn tegutseb operatiivselt ja vastavalt vajadusele.

«Aga see pole lahendus,» leidis Lukmann. Tema hinnangul oleks märkide paigaldamise asemel hoopis parem lahendus, kui tänavapuhastusfirmad lükkaksid korralikumalt lund. «Minul isiklikult on selle kohta pretensioone,» kinnitas ta.

Mis puudutab Tähe tänavale paigaldatud keelumärki ning selle kohal asuvat liikluskorraldusmuudatusest teavitavat kollast infotahvlit, siis need märgid on Lukmanni hinnangul paigaldatud kõigi nõuete kohaselt ning peaksid olema nähtavad ka autojuhtidele.

«Alguses asus keelumärk ühe postivahe võrra kesklinna pool. Siis sõideti tänavale sisse ja tuldi tagurpidi tagasi,» lisas Lukmann.

Politseile liikluskorraldaja aga etteheiteid ei tee, sest liikluseeskirja täitmist tulebki tema arvates kontrollida.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse komissar Ove Saar rääkis, et korrakaitsjad on käinud märkidest kinnipidamist jälgimas rohkem Tähe ning Nooruse tänaval.

Enamasti hoiatus

Üldiselt piirduvad politseinikud hoiatamise ning tähelepanu juhtimisega, selgitas komissar. Tehtud on siiski ka trahvi, kuid seda pigem neile, keda on liikluseeskirja rikkumiselt tabatud ka varem.

Korrakaitsjatele põhjendatakse keelumärgi alt läbisõitmist tähelepanematuse ja vana harjumusega. Kuid et märk ei pruugi Pargi tänavalt Tähe tänavale pöörajale näha olla, on tähele pannud ka politsei.

Nii lubaski Saar helistada esimesel võimalusel linna liikluskorraldusteenistusse, et uurida, mida annaks olukorra parandamiseks ette võtta.

Lumeliikluspiirangud

• Ravila-Nooruse ristmikult on keelatud sissesõit lastehaigla suunas.

• Näituse-Kooli ristmikult ei tohi sõita Kooli tänavale tööpäeviti kell 7.30–8.30.

• Tähe-Ropka ristmikult on keelatud sõit Ropka tänavale.

• Puusepa-Ümera ristmikult on keelatud sõit Ümera tänavale.

• Tähe-Pargi ristmikult on keelatud pööre Tähe tänavale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles