Näitusel saab vaadata kunstikooli õpetajate maale ja skulptuure

, näituse kuraator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljapaneku ajatelg kulgeb käsikäes autorite neljal kümnendil valminud teostega, tutvustades Eesti kunsti suundumusi.
Väljapaneku ajatelg kulgeb käsikäes autorite neljal kümnendil valminud teostega, tutvustades Eesti kunsti suundumusi. Foto: Kristjan Teedema

Aastal 1951, kui esimesed Tartu kujutava kunsti kooli õpilased kooli jõudsid, oli direktor Aleksander Remmelil õpetajad juba olemas ja lepe kunstiinstituudi Tartu filiaali Heidemanni maja kasutamiseks sõlmitud.

Juhiks oli määratud suurte kogemustega inimene, kunstikooli Pallas joonistusõpetajate kursuse 1923. aasta lõpetaja ja Tartu riikliku kunstiinstituudi õppealajuhataja. Tema, kes parimal võimalikul moel mõistis loosungit «Kaader otsustab kõik!», kutsus õpetama värskelt Tartus lõpetanud maalikunstnikud Ellen ja Kaljo Polli ning Harri Puderselli.

Peatselt liitusid koolikaaslased  Albert Anni, Lola Liivat, Endel Taniloo, Efraim Allsalu, Ilmar Malin ja Astrid Saare ning pallaslane Alfred Kongo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles