UNESCO kirjanduslinna tegevuste eest hoolitseb Eesti Kirjanduse Selts

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

UNESCO teatas aasta lõpus 47 linna nimed, kes valiti tänavu organisatsiooni mainekasse loovlinnade võrgustikku. Kirjanduse valdkonnas pääses valitud seltskonda ka Tartu.

Tartu linn sõlmis koostööleppe Eesti Kirjanduse Seltsiga (EKS), kes hakkab koordineerima Tartu kui UNESCO kirjanduslinna tegevusi ja saab Tartu ametlikuks esindajaks rahvusvahelises loovlinnade võrgustikus.

Abilinnapea Tiia Teppan märkis, et kuna Tartule eelmise aasta lõpul omistatud kirjanduslinna tiitel on eelkõige kirjandusringkondade töö tulemus ja edasiste tegevuste elluviimiseks, ning UNESCOga suhtlemiseks tuleb määrata vastutaja, siis on igati loogiline usaldada see töö EKSile, kes on olnud tiitli taotlemise algataja ja taotluse kaaskoostaja.

Eesti Kirjanduse Seltsi teadussekretär Marja Unt ütles, et esimene aasta UNESCO loovlinnade võrgustikus toob kaasa rohkelt uusi kogemusi ja nõuab töösse sisseelamist. Samas loodetakse tema sõnul juba tänavu teha algust nii mõnegi uue ettevõtmisega, sealhulgas UNESCOle saadetud taotluses rahvusvaheliste algatustena välja pakutud projektid, nagu näiteks teiste kirjanduslinnade autorite loomingu tutvustamine «Bussiluule» kaudu.

Unt lisas, et oodatud on kõik ideed ja ettepanekud, mis aitavad kirjanduslinna kõigi jaoks inspireerivamaks muuta.

Kirjanduslinna keskusena jääb seltsi ülesandeks ka suhtlus loovlinnade võrgustiku liikmetega, info, kontaktide ning koostööettepanekute vahendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles