Bussifirmad loobuvad külavaheliinidest

Kristi Karro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Nagel astus maha veel viimaseid päevi 
Pärnu-Pikasilla-Tartu liinil sõitvast Go Busi bussist. Bussidega sõidaks ta tihedamini, kui piletihind oleks taskukohasem.
Reet Nagel astus maha veel viimaseid päevi Pärnu-Pikasilla-Tartu liinil sõitvast Go Busi bussist. Bussidega sõidaks ta tihedamini, kui piletihind oleks taskukohasem. Foto: Margus Ansu

Tänavu lõpetab mitu kaugbussifirmat enne tähtaega reisijateveo kokku 28 liinil, neist 16 läbivad Tartumaa peatusi. Bussifirmade esindajate sõnul peituvad põhjused kahanenud piletitulus, rongide konkurentsieelises ning uues ühistranspordiseaduses.

Tartu Postimehe poole pöördus murelik pensionär Ilmi Tamm, kelle sõnul kaob sügisel tema küla rahval ära ainuke buss, millega Valgasse saada, et arsti juurde või apteeki minna. «Riigi lemmiklapse rongiga apteeki ju ei saa,» lausus ta.

Jutt käis Go Busi Tartu-Tõrva-Valga bussist, mille viimane sõidupäev oli 5. augustil. «Buss, mis käigust ära kaob, on ainuke, mis meie külas peatub,» rääkis Tamm. «See sõidab läbi sellistest küladest nagu Kingu, Koruste, Salulaane, Pühaste, Purtsi, Pikasilla, Sildu, Männiku, Rulli ja Härma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles