Lennunduspäevadele tulevad vigurlendurid ja õhuakrobaadid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennunduspäevad Eesti Lennundusmuuseumis. Pildil vigurlennu maailmameister Jurgis Kairyse etteaste.
Lennunduspäevad Eesti Lennundusmuuseumis. Pildil vigurlennu maailmameister Jurgis Kairyse etteaste. Foto: Kristjan Teedema

Eelolev nädalavahetus meelitab arvatavalt tuhandeid lennundushuvilis taas Tartumaale lange külla Eesti Lennundusmuuseumi, kus 6. ja 7. juunil peetakse Eesti Lennupäevi.

Eestis esmakordselt on taevas naisõhuakrobaadid ja lennugrupp Scandinavian Airshow Rootsist etendusega «Catwalk», teatas Eesti Lennuakadeemia. Tegemist on unikaalse ja emotsionaalse kavaga, kus õhuakrobaadid ronivad ja poseerivad formatsioonides lennuki tiibadel, samas kui piloot sooritab erinevaid aerobaatilisi manöövreid. Kohal on ka vigurlennu maailmameister Jurgis Kairys ning tiim Air Bandits.

Maal annab kaks etendust illusionist Jürgen Veber. Spetsiaalselt lennupäevade tarvis välja töötatud etenduse käigus ilmuvad ja kaovad suured lennukid, kuid ka lendurid ja stjuardessid. Ühtlasi viib Jürgen kohalviibijad maagilisele rännakule tulevikku, mille vältel saavad kõik päris oma silmaga näha, milline saab olema lendamine 1000 aasta pärast ehk aastal 3015. Korraldajate teatel pole etenduse filmimine ja pildistamine kohapeal lubatud.

Lisaks välismaistele esinejatele saab lennupäevadel näha politsei- ja piirivalveameti lennusalga demonstratsioonlende ja kopterite täppisvigurlende. Õhutõrjetehnikat tutvustatakse kopteril Agusta 139 ning taevast liuglevad langevarjurid. Esmakordselt maandub muuseumi lennuväljale AN-2 propellerlennuk.

Rohkem infot ja täpne ajakava lehel www.lennundusmuuseum.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles