Edward von Lõngus ei mõista neid, kes kutsuvad politsei loomeakti kontrollima

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola kunstnike Sepe ja Chazme töö Marja tänava treppide juures.
Poola kunstnike Sepe ja Chazme töö Marja tänava treppide juures. Foto: Kristjan Teedema

Täna toimus Tartu kultuurilokaalis Arhiiv mitmekesise sisuga mitmetunnine üritus, mis lõpetas tänavuse festivali Stencibility. Festivali ajal tekkis Emajõelinna seintele ja sillapostidele juurde mitu uut suurt teost. Tartu Postimees paneb festivalinädalale punkti küsimustega, millele vastab tänavakunsti klassik Edward von Lõngus.

Muu hulgas kommenteerib Edward von Lõngus politseinike sekkumist Edgar Tedresaare kahe presidendiportree valmimisse Sõpruse silla all. Kui tihti olete teie oma tänavakunstilises tegevuses pidanud politseile aru andma?

"Vahetevahel tuleb sedasorti kokkupuuteid ikka ette, kuid üldjuhul on need möödunud üpris viisakalt," märkis Edward von Lõngus. "Kuna autoriseerimata kunstiloome ei ole kriminaalses plaanis kuigi tõsiseltvõetav pahategu, ei ole ükski politseinik liigseid probleeme tekitama hakanud."

Ta lisas, et talle jäävad arusaamatuks hoopis need inimesed, kes avalikku loomeakti nähes kohe politseid kutsuma asuvad. "Ükski mõistuse juures inimene ei saa Sõpruse silda ega sillaalust kuigi kauniks kohaks pidada. See on üks vanimaid Tartu grafitikohti ning võiks samahästi täiesti legaalne joonistamispaik olla," lisas Edward von Lõngus.

Intervjuu Edward von Lõngusega ilmub homses Tartu Postimehes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles