«Teeme ära!» ootab talgulisi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune "Teeme ära!" talgupäev on 2. mail.
Tänavune "Teeme ära!" talgupäev on 2. mail. Foto: "Teeme ära!"

Mai esimesel laupäeval, 2. mail peetakse kaheksandat korda «Teeme ära!» talgupäeva, millel seekord pööratakse erilist tähelepanu tuleohutusele.

Need, kellel lihtsad tööd konti ei murra, võivad endale tegevuste, maakondade ja omavalitsuste järgi valida meelepärase talgu aadressil http://talgud.teemeara.ee/events. Kõik talgutele kirja pannud inimesed on kindlustatud tegevuse, töövahendite ja talgutoiduga.

«Teeme ära!» talgupäeva Tartu linna ja maakonna koordinaatori Külli Panni sõnu pole talguveebi talgute lisamine muutunud, kehtib endine kasutajanimi ja salasõna, uued talgujuhid saavad samas kohas kasutajaks registreerida.

Talgujuhid, kes on oma talgud «Teeme ära!» kodulehele kirja pannud, saavad stardipaketi. Viimane sisaldab esmaabitarbeid, väikest töökindavaru, kaelarätti talgujuhile, ajalehe Talguline värsket numbrit, peotäit pähkleid ja komme, ehitus- ja aiapoe sooduskupongi, talgukuulutusi, Talguhundi kleepse, tuleohutuse juhiseid, kriisijuhendit ja talgunõuandeid.

Stardipakettide laialisaatmine algab aprillis, kätte toimetab Itella Smartpost.

Koristustalguid kavandades tuleks kindlasti rääkida eelnevalt maa- või objekti omanikuga ning korraldada ka prügi äravedu, toonitas Külli Pann.

Sel aastal kutsub talgupäeva meeskond koostöös päästeametiga korraldama kõikjal Eestis tuleohutustalguid ning pöörama ka teistel talgutel tähelepanu tuleohutusele.

Koostöös Vivacoloriga võetakse luubi alla ka kodudesse, keldritesse ja garaažidesse seisma jäänud värvijäägid: kasutuskõlblikud värvid soovitatakse heategevuslikul eesmärgil taaskasutada,  kõlbmatud ja aegunud värvijäägid tuleb viia jäätmejaamadesse.

Läinud kevadel korraldati kogu Eestis 1754 talgut, millest võttis osa 45 024 talgulist. Tartu linnas ja maakonnas registreeriti mullu 151 talgut ja 3196 talgulist.

«Teeme ära!» talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, päästeamet, Eesti meremuuseum, Vivacolor, Tallinna Sadam, Tamrex, Itella Smartpost, Vizeum, Nordic Hotel Forum jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles