Tartus toimuvad Euroopa juunioride karikavõistlused sulgpallis

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Zoober.
Heiko Zoober. Foto: Kristjan Teedema

Alates homsest on Tartus 12 riigi sulgpallurid, kes asuvad Tartu Annelinna spordihoones mõõtu võtma viies vanuseklassis. Võistlustulle astub ligi 300 mängijat.

Sulgpallitreeneri ja ühe korraldaja Mart Siliksaare sõnul tulevad eriti põnevad mängud U19 vanuseklassis. Reedel peetakse eelmängud, laupäeval veerand- ja poolfinaalid, pühapäeval algavad kell kümme finaalmängud. 

Siliksaare sõnul on Nõo ja Tartu Triitoni klubis viis mängijad, kes on juunioride arvestuses sulgpalli maailma reitingutabeli järgi 100 parima hulgas. Nemad on võistlustel ühtlasi ka esimese paigutusega.

Need sportlased on meesüksikmängija Heiko Zoober (Triiton) ja naisüksikmängija Kristin Kuuba (Nõo SK), naispaarismängijad Kati-Kreet Marran (Nõo SK) ja Sale-Liis Teesalu (Triiton) ning segapaarismängus viimastel Euroopa juunioride meistrivõistlustel koos Kristin Kuubaga viienda koha saavutanud Mihkel Laanes (Triiton).

«Soosikuid välja ei saa tuua, keegi ei tule siia niisama nõrkadega mängima, kõik tulevad siia võitma,» ütles Siliksaar. Tema sõnul on juunioride tipptase Euroopas nii tihe, et iga mängu juures loevad suisa nüansid.

Võitlusest võtavad osa Küprose, Portugali, Tšehhi, Ungari, Austria, Soome, Venemaa, Ukraina, Valgevene, Läti, Leedu ja Eesti sulgpallurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles