Tartu Pere Leib hakkab komplekteeruma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vassiljev.
Rainer Vassiljev. Foto: Margus Ansu

Tartu Pere Leiva eelarve võrreldes eelmise hooajaga pigem kahaneb kui jääb samaks. Seda fakti on silmas peetud ka võistkonna koostamisel.

Võõrleeginäridele rõhku ei panda, kuid päris ilma nendeta ilmselt ei saa. Kes siis tuleval hooajal Tartu esindusmeeskonnas mängivad? Vanadest olijatest jätkavad sidemängija Andres Toobal, eelmisel hooajal sundkorras diagonaalründaja kohale liikunud Martti Juhkami, nurgaründajad Kristo Kollo, Rauno Tamme ja libero Rait Rikberg.

Uute tulijatena peab kindlasti ära märkima vanameistri Kristjan Kaisi, kes hakkab sidemängija kohustusi täitma. On teada fakt, et teda saab vajadusel kasutada ka libero ja nurgaründaja kohal. Samaväärselt Kaisi meeskonda kutsumisel sai lisaks tema kogemustepagasile ja mänguoskustele määravaks ka tema liidriomadused. Kuna meeskonnas on palju noormängijaid, siis peab neil olema eeskuju, kelle järgi juhinduda, ja seda Kais kindlasti on. Peatreeneril Rainer Vassiljevil on temast palju abi. Pere Leib ei ole Kaisile midagi uut. Aastatel 1999-2004 mängis mees meeskonnas 5 hooaega. 

Täielikult läheb uuendamisele I tempo osakond. Oma nõusoleku liitumiseks on andnud Pärnust pärit ja eelmisel hooajal Küprosel pallinud Meris Merisaar ning TTÜ ridadest Tartusse siirduv Siim Ennemuist. Lisaks nendele on meeskonda edutatud klubi oma poiss Kevin Soo (17a, 197cm).

Martti Juhkamile tuleb konkurendiks diagonaalründaja Taavi Nõmmistu (19a, 199 cm), kes tuli möödunud hooajal Selveriga Schenker liiga ja Eesti meistriks. 
Uusi mehi näeb ka nurgaründaja positsioonidel. Meeskonnaga liitub eelmisel hooajal Küprosel mänginud Priit Luik. Luik on Tartu Pere Leiva ridades varem mänginud 7 hooaega (2000-2007). Lisaks otsitakse nurgaründaja kohale täiendust välismaalt. 

Kogu seda kampa hakkab treenima ja juhtima eelmisel aastal täishooaja peatreeneri ristsed saanud Rainer Vassiljev. Eelmise hooaja raskused Vassiljevi jätkamist ei ohustanud. Mees sai kõva kooli ning on valmis tööd jätkama.   

Sidemängijad - Andres Toobal, Kristjan Kais
Libero - Rait Rikberg
Nurgaründajad - Kristo Kollo, Priit Luik, Rauno Tamme
I tempo - Meris Merisaar, Siim Ennemuist, Kevin Soo
Diagonaalründajad  - Martti Juhkami, Taavi Nõmmistu

Peatreener - Rainer Vassiljev
Abitreener - Oliver Lüütsepp
Füüsilise ettevalmistuse treener - Peep Päll
Füsioterapeut - Jüri Mälk

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles