Segakooride proov üllatas Tartu laulupeo kunstilist juhti

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy

Seitse nädalat enne Tartu laulupidu kogunesid Vanemuises eelproovideks segakoorid, mis on 2500 lauljaga selle laulupeo suurim kooriliik.

Tartu laulupeo kunstiline juht Küllike Joosing ütles pärast tänast esimest proovitsüklit ja enne pärastlõunasesse proovi minemist, et on saanud meeldiva üllatuse.

«Sain aru, et meil on võimekus olemas panna laulud peol ilusti kõlama,» ütles ta. «Varasemates proovides on olnud rohkem nokitsemist ja läksime ajast üle. Tänase hommikuse proovi põhjal võib öelda, et oleme peoks hästi valmis.»

Joosing kiitis, et proov püsis ilusasti graafikus ja kokku tulnud koorid olid lauludega tegelenud. «Päris hea tunne jäi sellest proovist,» nentis ta.

Joosing märkis, et esimesed eelproovid peeti ära märtsi lõpus ja siis oli kooridel valmistumiseks vähem aega. Tänasega saab Tartu laulupeo eelproovide tsükkel läbi. Järgmine kooride ühisproov on juba 22. juuni hommikul Tartu laululaval, laulupeo peakontsert on sama päeva õhtul.

Joosing pani aga lauljatele südamele, et nad ka vahepealset aega harjutamiseks kasutaksid ja paha ei teeks, kui mõne laulupeopalaga kontsertidel üles astuksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles