Tartu kõrvaldab tormikahjusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormimurd Tartus Kastani tänaval Samelini ees.
Tormimurd Tartus Kastani tänaval Samelini ees. Foto: ANDRES EHRENPREIS/PM/SCANPIX BALTICS

Eilne äikesetorm murdis Tartus umbes paarsada puud. Tormi tagajärgi hakati linnas kõrvaldama kohe õhtul ja hommikuks olid sõiduteedel liiklust takistanud suured puud eemaldatud.




«Suuremad takistused kõrvaldati sõiduteedelt õhtu- ja öötundidel, kuid haljasalades, parkides ja kalmistutel käib töö täie hooga. Toomel ja Tähtvere pargis on murdunud kümneid puid, samuti Raadi kalmistul. Torm murdis Tartus umbes paarsada puud,» kirjeldas linnamajanduse osakonna  juhataja Rein Haak olukorda.

Haagi sõnul on teada kahest juhtumist, kus tormi tõttu said kannatada  puude alla pargitud autod. Tammelinnas viis marutuul ridamajalt katuse  ning lõhkus aedu ja katuseid mitmel pool mujalgi.
«Koristustöid jätkub linnapuhastus- ja haljastusbrigaadidel nädalaks-paariks. Paralleelselt puhastustöödega vaadatakse üle tuulest räsitud puud, mis võivad endast veel ohtu kujutada. Näiteks Rahumäe kalmistul on üks puu vajunud nii kaldu, et ähvardab hoonele peale vajuda,»
lisas Haak
Seal, kus inimese jõud üle käib, palutakse liiklemist takistavad või ohtu kujutavad puud-oksad kõnni- ja sõiduteedelt kõrvale tõsta. Linnale kuuluvatelt kruntidelt koristavad need tänavate ja haljasalade hooldajad.
Eraisikud saavad oma kruntidelt koristatud oksad ja leheprahi tasuta ära anda keskkonnajaamadesse. «Linn leppis keskkonnajaamadega kokku, et kuni 21. augustini võetakse seal elanikelt ilma mahupiiranguteta tasuta vastu oksi-lehti ja muid haljastusjäätmeid. Oksad peavad olema peenestatud,» selgitas Haak.
 
Tormis murdusid kolm tänavavalgustusposti ja purunesid kümmekond  valgustit, remonti vajab umbes kilomeetri jagu liine.
«Kui suure summa eest torm meile kahjusid tekitas selgub lähipäevadel, kui kõik juhtumid on üle vaadatud ja kokku arvutatud,» ütles Haak. «Palume inimestel varuda kannatust, kuna tormikahjude kõrvaldamine võib aega
võtta.»
Linnatänavail silma jäävatest ja inimesi ohustavatest tormitagajärgedest palutakse teatada linna heakorratelefonil 1789. Elektriliinide kahjudest tuleb teada anda Eesti Energia rikketelefonil 1343.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles