Tartu võõrustab Euroopa võrkpallineide

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMi finaalturniiriks valmistuvad võrkpallineiud andsid mängule viimast lihvi kontrollmängudega Venemaa ning Kreeka vastu.
EMi finaalturniiriks valmistuvad võrkpallineiud andsid mängule viimast lihvi kontrollmängudega Venemaa ning Kreeka vastu. Foto: Kalev Saar

Nädala alguses mängisid Eesti naisjuuniorid kontrollmänge Venemaa ja Kreekaga. Euroopa meistrivõistluste esimene mäng peetakse homme A. Le Coqi spordihoones.

Eesti juunioride naiskonna peatreeneri Peeter Vahtra sõnul on vastased rasked – kuid pall on ümmargune ning kui võrkpallijumal on eestlane, on kõik võimalik. Vahtra rääkis, et Venemaa naiskonnaga kontrollmängu esimene geim oli üllatavalt tasavägine, kuid siiski tuli alla vanduda vastase 0:3 paremusele.

Eesmärkide kohta sõnas Vahtra, et tähtis on EMi finaalturniiril anda endast maksimum ning saavutada võimetekohane tulemus. «Loodan, et naiskond pääseb nelja parima hulka. See võibolla on utoopiline, kuid eesmärgid peavad kõrged olema,» märkis ta.

Peatreener rääkis, et tavaliselt on mängud kas kohaliku või Baltimaade tasemega, kuid Euroopa tase on midagi muud. «40 päeva oleme ettevalmistusi teinud ning kunagi ei ole olnud tüdrukutel nii raskeid vastaseid. See on väsitav, kuid peab jaksama,» lisas Vahtra.

Eesti juunioride naiskonna tartlasest liige Gertu Vider rääkis, et rasked vastased tema motivatsiooni ei vähenda. «See sunnib rohkem pingutama, sest võibolla on see ühekordne võimalus tippudega mängida ning selle tõttu tuleb anda endast kõik,» märkis ta.

Põhjalik ettevalmistus

Vider lisas, et varem pole võistkond nii põhjalikke ettevalmistusi teinud ning seetõttu olid need vaimselt väsitavad, kuid põhjalik ettevalmistus tagab hea kokkumängu naiskonnaga, mis omakorda tagab ka hea mängu.

Viderile meeldib see, et finaalturniir on tema kodulinnas, sest suuri spordisündmusi Tartus tihti ei toimu, ning selle korraldusega on ta siiani väga rahul.

Korralduse kohta jätkus ka Peeter Vahtral vaid kiidusõnu.

«Ma olen käinud paljudel võistlustel, kus pole olnud nii häid tingimusi, kuid Tartus ja Tamperes on EMi korraldus maailmatasemel,» ütles peatreener.

Eesti võrkpalliliidu projektijuht Alar Rikberg ütles, et võistluste korraldamine sujub plaanipäraselt ning see, et Euroopa meistrivõistluste finaalturniir toimub Eestis, annab meie tüdrukutele parema õppimisvõimaluse, sest mängitakse rahvusvahelisel tasemel naiskondadega.

Alar Rikbergi sõnul Tartu ja Tampere vahemaa sportlasi väga häirida ei tohiks ning parimad võistkonnad saavad finaalturniirile lennata Tamperest otse Tartusse.

Vähe pealtvaatajaid

Miinusena tõi Rikberg välja selle, et Tartu on suvel inimestest tühi ning seetõttu pole turniirile palju pealtvaatajaid oodata. «Ajakava paneb paika Euroopa alaliit ning meil ei ole midagi enam teha,» ütles ta.

Enne Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri mängis naiskond Soomega sõprusmänge, mis jäid kokkuvõttes viiki, kolm-kolm. Nii esmaspäeval peetud kontrollmängus Venemaaga kui ka kolmapäevases kohtumises Kreekaga kaotas Eesti juunioride naiskond 3:0.
 

Tartus ja Tamperes  

• Alagrupimängud peetakse Tartus ja Tamperes 16.–21. augustini.

• Kaheksa parima vahel play-off-kohtumised on Tartus 23.-24. augustil.

• Eestiga ühes alagrupis mängivad Serbia, Bulgaaria, Tšehhi, Holland ja Kreeka.

• Tartus mängitakse Annelinna spordihoones. Esimene mäng on Eesti naiskonnal homme kell 19 Serbiaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles