Tudengid avavad armastuse eesõue

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu proovis oli näha, käib osa «Insener Paaveli armastuse eesõue» lavastusest botaanikaaias.
Nagu proovis oli näha, käib osa «Insener Paaveli armastuse eesõue» lavastusest botaanikaaias. Foto: Kalev Saar

Kirjanik Mehis Heinsaar on kirjutanud loo ühest erilisest inimesest, insener Paavelist, kelle armastuse eesõu on uhke ja avar.

Täna kell 20 ootab Musta Kasti teatritrupp ehk Viljandi kultuuriakadeemia 10. lennu teatritudengid Uude õue Genklubi ja Tartu Uue Teatri vahele kõiki, kes soovivad teada, mida insener Paavelil on näidata.

Tegemist on diplomilavastusega, milles on kasutatud samanimelist novelli ja sama kirjaniku luuletusi kogust «Sügaval elu hämaras» ning tudengite omaloomingut.

Muusika autor on Jaanika Tammaru, lavastaja on Kaija M Kalvet. Mängivad Imre Õunapuu Rakvere teatrist ning Birgit Landberg, Fatme Helge Leevald, Liina Leinberg, Laura Niils, Jaanika Tammaru, Silver Kaljula, Mihkel Kallaste, Märt Koik ja Kaarel Targo.

Milleks tuleb etenduse vaatajail valmis olla? «Publik peab valmis olema suhteliselt pikaks jalutuskäiguks, kohati muru peal istumiseks ning ilmast sõltumiseks,» vastas lavastaja Kaija M Kalvet. «Vajaduse korral tuleb kaasa võtta vihmakeebid, mida meie käest osta pole võimalik. Lavastuses on üks ebatsensuurne sõna.»

Esietendusele lisaks on veel vaid kaks mängukorda: 11. ja 15. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles