Tartu Ülikool võtab nüüd vastu ka bakalaureuseõppesse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Sille Annuk.

Nädal tagasi magistriõppesse vastuvõttu alustanud Tartu Ülikool võtab alates tänasest sisseastumise infosüsteemis (SAIS) vastu avaldusi ka bakalaureuse- ja rakenduskõrgharidusõpesse.


Ülikooli teatel vältab vastuvõtt bakalaureuse- ja rakenduskõrgharidusõppe päevasesse õppesse õppima asumiseks kuni 16. juulini. Paberkandjal on avaldusi võimalik esitada 12.-16. juulini ülikooli peahoones.

Tänane vastuvõtt puudutab õppekavasid, kus ei toimu sisseastumiseksameid. Õppekavadel, kus vastuvõtutingimuseks on sisseastumiseksam, saab hakata SAISis avaldusi esitama alates 12. juulist. Enne seda saab teha eksameid kuni 8. juulini.

Tartu Ülikooli õppeosakonna vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo sõnul on ülikool korraldanud sisseastumise selliselt, et üliõpilaskandidaat saaks enne avalduse esitamist teada nii riigieksamite kui ka sisseastumiseksamite tulemused. «See võimaldab üliõpilaskandidaadil oma punktisumma välja arvutada ja teada saada, kas ta ületab soovitud õppekavale kehtestatud lävendi. Lävendi ületamine garanteerib õppekoha Tartu Ülikoolis soovitud õppekaval sõltumata õppekohtade arvust.»

Ainsa teaduskonnana ei toimu Tartu Ülikoolis lävendipõhist vastuvõttu arstiteaduskonnas ning sinna saab kandideerida paremusjärjestuse alusel.

Rakenduskõrgharidus- ning bakalaureuseõppe päevase õppe vastuvõetute nimekirjad selguvad hiljemalt 28. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles