Leivatehase töötajaid ootab ees kollektiivne koondamine

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjalt seisev Tartu Pere Leib tehas.
Tühjalt seisev Tartu Pere Leib tehas. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Pere leivatehases ootamatult tootmise lõpetanud OÜ Linerel kavandab 122 töötaja kollektiivset koondamist.

Täna keskpäeval leivatehasest väljunud tootmisjuht ütles Tartu Postimehele, et enamik töötajaid on küll tööl, aga tootmist ei toimu.

«Koristatakse ruume ja ollakse niisama. Töötajate infotahvlile on üles pandud silt, et märtsist ootab ees kollektiivne koondamine,» ütles tootmisjuht ega soovinud oma nime avaldada. Tema sõnul on see leivatehase saja-aastase tegutsemise jooksul esimene kord, kui tootmine seiskub.

Linereli koondamisplaani kinnitas ka töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli. «Nad on meie poole pöördunud seoses 122 inimese koondamisega. Teade tuli 17. jaanuaril ja koondamine on kavandatud 3. märtsist,» lausus Väli. Ta kinnitas, et töötukassa meeskond juba tegeleb sellega. 

Mida aga inimesed senikaua peavad tegema, ei õnnestunud Linerelilt küsida. Firma omanik Tõnis Väli ei vastanud endiselt Tartu Postimehe telefonikõnedele ega ka e-kirjale.

Leivatehase Ringtee tänava kioskis müüjana töötav Ljubov Uuk ütles, et möödunud reedel oli tehases koosolek, kus öeldi inimestele, et tootmine lõpetatakse ja töötajad jäävad töö ootele. «Kui kauaks, seda ei tea,» lausus Uuk ja ulatas kioskisse ostma saabunud vanahärrale neli pätsi kõvapoolset leiba.

Pikemalt loe homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles