Balti liiga play-off'i eel arvavad eksperdid: Paavo Russak

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Russak
Paavo Russak Foto: Margus Ansu

24. märtsil alustab TÜ/Rock Balti liiga veerandfinaali Leedu tugevuselt kolmanda meeskonna Šiauliai vastu. Põhiturniiril jäädi omavahelistes mängudes viiki. 24. märtsil Leedus, laupäeval Tartus ja vajadusel teisipäeval uuesti Šiauliais selgub, kes neist kahest pääseb tänavu Balti liiga final four'i. Millised on Rocki šansid kiire ja hea visketabavusega Šiauliai vastu?

Paavo Russak, Rocki treener:

Ventspils oleks vastasena Rockile muidugi rohkem sobinud. Šansse pakun pigem 60/40 Šiauliaile. Rockil on igal juhul omad võimalused, aga need tuleb üles leida. Nagu viimastest mängudest näha, on Šiauliai heas hoos.

Ajalugu vaadates ei meenu mulle, kas Šiauliaid on Leedus võidetud. Ja seekord on nii, et kaks mängu tuleb Leedus mängida, juhul kui viimast mängu on vaja.

Aga Rockil on võimalusi. Korvialune jõud neil ikka nii võimas ei ole, et seal hätta jääks. Leedu viskajate probleem tuleb lahendada, see on puhtalt Rocki kaitse küsimus.

Usun, et treeneritekolmik on kodutöö hästi ära teinud. Neil on piisav informatsioon olemas, kõik mängud on olnud kättesaadavad.
Ameeriklane Derrick Low on ohtlik, seda mängumootorit tuleks segada, et rütmid leedukatel natuke segi jookseks.

Viga, mida Šiauliai viimases mängus Rocki vastu tegi - tulid peaaegu et mütsiga lööma -, enam kindlasti ei tehta. Play off'i võit on ülioluline ka leedukate meeskonnale ja toetajatele. Ja loomulikult peatreener Antanas Sireikale - eelmisel aastal nad ju jäid final four'ist välja. Ja kindlasti ei taha nad lasta sellel korduda. Hambad risti panevad.

Rockile pole Šiauliai võitmine võimatu missioon, aga kindlasti on see keeruline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles